Over ons

Urban Vital Movement is een unieke samenwerking tussen 3 partijen waarbij het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat. Wij zijn voorstander van een wijkgebonden aanpak van problemen, centraal in onze samenwerking staat de wijk Kanaleneiland. De 3 partijen stellen zich voor: 

Wijkcoöperatie Kanaleneiland

De Wijkcoöperatie Kanaleneiland is opgericht door en voor bewoners en ondernemers van Kanaleneiland e.o. en heeft als doel: zoveel mogelijk Zeggenschap, Eigenaarschap, Waardering, Werk en Geldstromen door en voor de Wijk mogelijk maken. Dit door de wijk als collectief te organiseren en te stimuleren en te vertegenwoordigen en zoveel mogelijk opdrachten en klussen voor de wijk naar binnen te halen en uit te zetten door en voor de wijk. 
Er liggen veel kansen in de wijk, maar hoe verzilver je deze? Hoe zorgen we ervoor dat onze wijk welvarender wordt? Meer mensen aan het werk? Meer ondernemerschap? Dat gaat niet vanzelf. Hiervoor heeft een groep van wijkbewoners/ondernemers besloten om de krachten te bundelen.
Deelname aan Urban Vital Movement betekent een flinke stap voorwaarts voor realisatie van de doelen. Werkgelegenheid op alle niveaus, stageplaatsen voor de in de wijk aanwezige opleidingen, een brug slaan tussen Kanaleneiland en Papendorp, de wijk vitaler maken, dit zijn de doelen die de wijkcoöperatie inspireren om deel te nemen aan Urban Vital Movement.

Utrecht Businesspark Papendorp

Gelegen in het hart van de meest competitieve regio van Europa werken ruim 12.000 mensen in een architectonisch hoogstaand en groen kantorenpark. Het is een uniek concept waar innovatie, kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, vitaliteit, flora en fauna samenkomen.
De afgelopen jaren kent de zakelijke verhuurmarkt een trend waarbij bedrijven als maar meer gebruik maken van full-service kantoren i.p.v. dat bedrijven alle noodzakelijke voorzieningen in eigen beheer hebben. Deze ontwikkeling is ook te zien op Utrecht Businesspark Papendorp. Dit leidt er ook toe dat er een grotere diversiteit ontstaat in omvang van de bedrijven, naast het Grootbedrijf zijn ook de MKB-bedrijven goed vertegenwoordigd. MKB-bedrijven zijn bedrijven met maximaal 250 werknemers, zij vormen de motor van onze economie.
Een probleem op het park is de parkeercapaciteit bij de bedrijven, er kan alleen geparkeerd worden op eigen terrein, parkeren aan de openbare weg is verboden. De parkeernorm stamt uit begin deze eeuw, meerdere gewijzigde omstandigheden maken dat de norm niet meer aansluit aan de behoefte. Er worden meerdere oplossingen ontwikkeld die bij moeten dragen aan een afname van het probleem. Urban Vital Movement heeft als case om een shuttleservice te ontwikkelen waardoor voor werknemers en bezoekers van Papendorp de zogenaamde ‘last mile’ comfortabel te overbruggen is. Dit om het gebruik van het OV te stimuleren maar ook het parkeren op afstand mogelijk te maken. In de case wordt ingezet op invulling op onderdelen door bedrijven en bewoners van de wijk Kanaleneiland. Opschaling is, na realisatie product, zeer goed mogelijk.

LiV Consortium

LiV Utrecht! bestaat uit de vitaliteitsbedrijven Lifeguard, Spat Verandert, Energy Platform, Boksz en FDC-centre.

  • Al 18 jaar versterkt Lifeguard de vitaliteit van toonaangevende organisaties. Wij zorgen ervoor dat ze wendbaarder, weerbaarder en alerter worden, waardoor ze duurzaam beter presteren. Nu en in de toekomst. Met betrokken medewerkers, bevlogen leiders en goed samenwerkende teams; dat is een vitale organisatie.
  • EnergyPlatform helpt organisaties met vraagstukken rondom vitaliteit, employee wellbeing en duurzame inzetbaarheid. Met een breed team van experts bereiken wij dat het welzijn van medewerkers geïntegreerd wordt in het dagelijks bestaan van iedere organisatie. Wij maken jouw organisatie klaar voor de toekomst!
  • Spat Verandert: door lichaamsbeweging te betrekken bij het veranderproces vergroot je de kans op succes. Met behulp van de SPAT methode komen deelnemers in beweging en ontwikkelen ze heel gericht fysieke, mentale en emotionele vaardigheden. Dát maakt impact op gedrag. Hiervoor ontwerpen wij beweegprogramma’s op maat voor specifieke doelgroepen. De uitvoering ervan kan tevens worden verzorgd door onze coaches, opgeleid in de SPAT Academy. Daarnaast bieden wij workshops en trainingen in het kader van vitaliteit.
  • Het FDC-centre is het meest complete Centre op het gebied van vechtsport, dans, cardio en bewegen onder deskundige en professionele begeleiding. Het FDC biedt op maat gemaakte programma’s voor jong en oud en op elk niveau.
  • De BOKSZ® methode, gebaseerd op de techniek en de principes van het boksen, staat voor: Balans Overzicht Kracht Spelen en Zelfvertrouwen. Leren door boksen. Een sportieve manier om jezelf te ontwikkelen, zowel op het persoonlijke vlak als in je werk. Spelenderwijs leer je meer over jezelf. Boksen biedt je de gelegenheid te ontdekken hoe jij reageert op anderen en op  moeilijke situaties. Vervolgens leer je hoe je daar op een goede en constructieve manier mee kunt omgaan.

Het programmamanagement is in handen van Maartje Booij en Moniek Zonderland. Wilt u meer weten over Urban Vital Movement of er een bijdrage aan leveren dan kunt u mailen naar: welkom@urbanvitalmovement.nl.

Heeft u interesse in het vitaliteitsprogramma of een van de afzonderlijke workshops, mailt u dan naar info@livutrecht.nl.
Wilt u meer weten over het project werkgelegenheid: mail dan naar werk@urbanvitalmovement.nl

Urban Vital Movement is het initiatief van Stichting Vitaal Leven en Werken Utrecht. 

Het 3-jarige programma is mede geïnitieerd door de Economic Board Utrecht. Op voordracht van de EBU ondersteunt de provincie het programma met een financiële bijdrage in de opstartkosten.